tag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post1406008472387948062..comments2024-02-29T20:46:54.145+00:00Comments on Zmysły w kuchni - przepisy kulinarne, podróże, książki: Ciecierzyca z sardelami wg ContaldoKarolinahttp://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-322164025190884432013-02-10T20:34:20.132+00:002013-02-10T20:34:20.132+00:00Dziękuję Wam bardzo za odwiedziny i komentarze. Po...Dziękuję Wam bardzo za odwiedziny i komentarze. Pozdrawiam serdecznie. :)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-7576068998150378662013-02-10T20:33:42.238+00:002013-02-10T20:33:42.238+00:00Ja też. Sporo z niej już ugotowałam i zawsze było ...Ja też. Sporo z niej już ugotowałam i zawsze było w dechę. ;) Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-61914645518416110112013-02-10T20:33:14.438+00:002013-02-10T20:33:14.438+00:00Nowy nabytek. :] Nowy nabytek. :] Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-13971634129025748702013-02-10T20:32:54.771+00:002013-02-10T20:32:54.771+00:00Uwielbiam Włochów za to jak właśnie wykorzystują c...Uwielbiam Włochów za to jak właśnie wykorzystują coś, co nam się wydaje drugiego, czy trzeciego sortu. ;)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-85643965224389586672013-02-10T20:31:08.622+00:002013-02-10T20:31:08.622+00:00Bardzo Ci dziękuję. Od dawna myślałam o kursie on ...Bardzo Ci dziękuję. Od dawna myślałam o kursie on line, ekipa bloga Magazyn także polecała. :) Będę robiła wpis po Wielkanocy i moich fotografiach, myślę, że do tego czasu nie dam rady wziąć udziału w takim kursie, ale pomyślę w okresie letnim - także dlatego, że tam są zawsze jakieś zadania domowe do wykonania (światło! dlatego poczekam do lata). Do tego polecanego przez Ciebie na pewno zajrzę. Dziękuję i pozdrawiam. :) Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-19475099446400948562013-02-07T20:31:28.476+00:002013-02-07T20:31:28.476+00:00Trafiłem na tę stronę przez Google, nie powiem cie...Trafiłem na tę stronę przez Google, nie powiem ciekawa :)Stomatolog piasecznohttp://www.anadent.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-59851303222945643712013-02-07T15:07:11.161+00:002013-02-07T15:07:11.161+00:00Karolina, jak sie uczysz sama, to polecam cykl wyk...Karolina, jak sie uczysz sama, to polecam cykl wykladow Bena Longa na lynda.com, platformie edukacyjnej zawierajacej kursy nt fotografii (lacznie z Photoshopem) i wszelkiego oprogramowania komputerowego. Miesieczna oplata (25 USD) daje Ci nielimitowany dostep do kilkuset tutoriali, prowadzonych przez swietnych specjalistow (mozesz zarejestrowac sie na miesiac i zrezygnowac, robilismy tak kilka razy). Moj ukochany Ben Long ma wyklady z Exposure, Lenses, Black and White Photography, HDR. Siedze, ogladam jak zahipnotyzowana, i wszystko zaczyna mi sie ukladac w calosc.Malgoshkahttp://pobitegary.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-31278214483187811482013-02-07T13:11:23.502+00:002013-02-07T13:11:23.502+00:00Uwielbiam Dwóch łakomych Włochów, wspaniała książk...Uwielbiam Dwóch łakomych Włochów, wspaniała książka. I danie w Twoim wykonaniu bardzo smakowite :))Evihttps://www.blogger.com/profile/16841867740092246457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-68741977356648529232013-02-07T09:42:20.368+00:002013-02-07T09:42:20.368+00:00Dziekuje za polecenie ksiazek. Italian Year mam na...Dziekuje za polecenie ksiazek. Italian Year mam na liscie zyczen. :) <br /><br />Bardzo sie ciesze, ze zauwazylas progres w wygladzie zdjec. :) Nie, absolutnie nie bylam na kursie, jestem samoukiem. Przygotowuje dlugi post okraszony zdjeciami, ale bez zadnych technicznych informacji - o tym wlasnie jaka droge przeszlam z fotografia kulinarna, czego uzywam etc. :) Pojawi sie po Wielkanocy, jak wroce z Polski. Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-61316628826361515632013-02-07T09:40:08.480+00:002013-02-07T09:40:08.480+00:00Oj, nie wiedzialam. Dzieki za info, Ptasiu! Oj, nie wiedzialam. Dzieki za info, Ptasiu! Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-46943057032241992422013-02-06T22:28:36.943+00:002013-02-06T22:28:36.943+00:00Karolina, ja mam jeszcze dwie inne, Gennaro Contal...Karolina, ja mam jeszcze dwie inne, Gennaro Contaldo's Italian Year i Gennaro's Italian Cooking, i bardzo je polecam. Sa o wiele lepiej opracowane niz Home Italian Cooking, no i porcje nie sa gargantuiczne. <br /><br />Przy okazji jeszcze powiem, ze coraz ladniejsze masz zdjecia. Kurs jakis robilas? Ja jestem na etapie uczenia sie (kolejny raz), bo mi sie niemaz zbuntowal, i tym razem nazwet mi sie podoba (czego na razie jeszcze nie widac po zdjeciach). Pozdrawiam.Malgoshkahttp://pobitegary.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-46488087562512422392013-02-06T19:50:47.460+00:002013-02-06T19:50:47.460+00:00ta sama potrawa tylko z fasolą też nie jest kulawa...ta sama potrawa tylko z fasolą też nie jest kulawa :D A jeśli strączkowe gotować z dodatkiem kilku marchewek, cebuli, jakiegoś liścia laurowego, to odcedzona woda nadaje się na zupę: dorzucić do niej trochę fasoli i garść makaronu. Fajne zdjęcie :D Potwierdzam, że książka dobramayahttps://www.blogger.com/profile/06000046859589462771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-5881608227846980572013-02-06T19:29:24.627+00:002013-02-06T19:29:24.627+00:00a ten talerz pod ciecierzycą.. cudo!a ten talerz pod ciecierzycą.. cudo!asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-50914037983801397622013-02-06T17:05:32.511+00:002013-02-06T17:05:32.511+00:00Z anszujami dostępnymi w PL tylko trzeba uważać, c...Z anszujami dostępnymi w PL tylko trzeba uważać, czy nie są to śledzie udające anchois (tak jest np. z tzw. "anchois helskimi"). U mnie lokalnie to faktycznie towar deficytowy, podobnie jak prawdziwy parmezan, ale w średniej wielkości/większym mieście problemu nie powinno być.ptasiahttps://www.blogger.com/profile/00666019708324008621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-75982474003995375462013-02-06T12:04:49.259+00:002013-02-06T12:04:49.259+00:00Zajrzyj tu prosze w piatek. :D Zajrzyj tu prosze w piatek. :D Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-71857766518391032632013-02-06T11:48:00.287+00:002013-02-06T11:48:00.287+00:00Hmmm, w sklepie spozywczym na dziale z puszkowanym...Hmmm, w sklepie spozywczym na dziale z puszkowanymi rybami? :) Nie mylic z sardynkami!!! Sardele = anchois. Nie powinno byc z tym problemu. Pamietam, ze byly dostepne nawet u schylku komuny, jak bylam mala, wtedy ich nie cierpialam, a z opowiesci Mamy wiem, ze Dziadek potrafil wyjadac je prosto z puszki. Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-55465650420802050852013-02-06T05:50:24.683+00:002013-02-06T05:50:24.683+00:00Oj, to może być dobre, mnie też podoba się pomysł ...Oj, to może być dobre, mnie też podoba się pomysł z pastą na kanapki.kimek smak-indii.plhttps://www.blogger.com/profile/11158838163534802335noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-69716459668476129692013-02-06T05:25:25.724+00:002013-02-06T05:25:25.724+00:00Ale gdzie zdobyć te sardele ... hmmmAle gdzie zdobyć te sardele ... hmmmAlisonhttps://www.blogger.com/profile/01923125749877945008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-89508244726339237582013-02-06T04:49:18.550+00:002013-02-06T04:49:18.550+00:00Ciecierzyca jest bardzo wdzięczną podstawą do wiel...Ciecierzyca jest bardzo wdzięczną podstawą do wielu dań. Bardzo ja lubię. Zdjęcie piękne.Agatahttps://www.blogger.com/profile/06102419605584963884noreply@blogger.com