tag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post2345165921319602947..comments2024-02-29T20:46:54.145+00:00Comments on Zmysły w kuchni - przepisy kulinarne, podróże, książki: Że co? Żeberka.Karolinahttp://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-47677952692127662052011-10-10T16:47:54.963+01:002011-10-10T16:47:54.963+01:00Hmmm. Musze odkopac przepis i sprawdzic, czy tam b...Hmmm. Musze odkopac przepis i sprawdzic, czy tam byla sol. Znajac zycie posolilam, ale zapomnialam napisac. Przepraszam!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-52698122699334301412011-09-22T15:51:56.374+01:002011-09-22T15:51:56.374+01:00Wkońcu zrobiłam... Ciężko dostać żeberka w Norge, ...Wkońcu zrobiłam... Ciężko dostać żeberka w Norge, ale w końcu udało się. Nie takie ładne i równiutkie, ale zawsze! Wyszły pyszne, chodzę i podjadam bez przerwy. Tylko następnym razem jednak dodam soli::)<br />Dzięki i pozdrawiamJedynkahttps://www.blogger.com/profile/10306257311413586900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-84504002963139050172010-12-12T11:45:36.453+00:002010-12-12T11:45:36.453+00:00Sylwia, nie wiem jak to się stało, ale jak będzies...Sylwia, nie wiem jak to się stało, ale jak będziesz miała okazję, to zrób. :) Są pyszne. :) Pozdrowienia ślę!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-89951503991640456782010-12-12T11:08:05.832+00:002010-12-12T11:08:05.832+00:00a jak to się stało, że ja dopiero teraz znalazłam ...a jak to się stało, że ja dopiero teraz znalazłam ten przepis???<br />brzmi pysznie! u mnie dziś żeberka Pana Makłowicza, al następnym razem na pewno te:) pozdrawiamJedynkahttps://www.blogger.com/profile/10306257311413586900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-86981057707947699242010-07-26T20:48:50.601+01:002010-07-26T20:48:50.601+01:00U mnie też nie robiło się żeberek często. Straszni...U mnie też nie robiło się żeberek często. Strasznie wybredna byłam i o ile pamiętam, to wydziwiałam, że za tłuste czy coś w ten deseń. :) Ale masz apetyczne wspomnienia z tymi żeberkami, Magda, ha, ha, ha!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-6488312645170884432010-07-26T14:13:56.272+01:002010-07-26T14:13:56.272+01:00No, ochlodzilo sie i moge teraz spokojnie patrzec ...No, ochlodzilo sie i moge teraz spokojnie patrzec na te fantastycznie wygladajace zeberka :) U mnie w domu bardzo rzadko robilo sie zeberka. <br />Za to pamietam jak sasiadka kiedys robila i zapomniawszy sobie o kosciach w piekarniku, wyszla do pracy i je tak spalila, ze potem w calym budynku smierdzialo przez dwa tygodnie.Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/15263002408158699780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-20817187633567666802010-07-21T20:16:08.298+01:002010-07-21T20:16:08.298+01:00Bardzo dziękuję za komentarze. :)
Italio, one są ...Bardzo dziękuję za komentarze. :)<br /><br />Italio, one są słodko-kwaśno-pikantno-wędzone. ;) Mięsa było wystarczająco, naprawdę. Żeberka w mojej okolicy chyba nie są zbyt popularne, bo dwóch rzeźników ich nie miało, ale Tesco już tak. Z tego co widzę bywają tam tylko latem w okresie BBQ. <br /><br />Aniu, cieszę się, że Ci się spodobały. :) <br /><br />Szalony, one mają się skarmelizować, a mnie ewidentnie z jednej strony się przypaliły. Co nie oznacza, że te przypalone kąski były niedobre - wręcz przeciwnie. ;) <br /><br />Mags, rzucają się w oczy, prawda? :)<br /><br />Paulo, ja w zasadzie nie mam żadnych przepisów rodzinnych na żeberka, dlatego z chęcią sięgam po cudze. :) <br /><br />Thiesso, może pałki kurczaka? Ja też nie cierpię skrzydełek. Brrr. <br /><br />Anthony, ja też nie przepadam za duszonymi. Grillowane owszem i z reguły w słodkawej marynacie. Myślę, że gotuje się po to, aby mięso dostatecznie zmiękło przed pieczeniem w sosie. Inaczej sos by się spalił (cukier) i byłby gorzki, a mięso niedokładnie upieczone. Tak sobie gdybam. ;)<br /><br />Pozdrowienia ciepłe dla wszystkich! Miłego wieczoru!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-49342404871042376142010-07-21T10:35:27.165+01:002010-07-21T10:35:27.165+01:00Wow fantastycznie wygladaja!!!!
U rodzinnym domu m...Wow fantastycznie wygladaja!!!!<br />U rodzinnym domu mama robila je wylacznie duszone w warzywach i nie za bardzo mi tak podchodzily. Grilowane sa super. Piekna fotka zeberkowa i ciekawy przepis.Gotuje sie je , aby odtluscic?anthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-11518005550449066772010-07-20T18:34:23.160+01:002010-07-20T18:34:23.160+01:00Mam traume z dziecinstwa jesli chodzi o zeberka, a...Mam traume z dziecinstwa jesli chodzi o zeberka, ale marynata jest fantastyczna i wlasnie sie zastanawiam z czym innym mozna ja spozytkowac. Jakies pomysly? Tylko nie skrzydelka, bo tez nie trawie.thiessahttp://sfinjak.wroclaw.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-2759905541844107772010-07-20T16:41:26.490+01:002010-07-20T16:41:26.490+01:00a ja się zabieram i zabieram za zrobienie żeberek,...a ja się zabieram i zabieram za zrobienie żeberek, tyle że chciałabym odtworzyć te mojej Babci, jednak nikt nie pamięta dokładnego przepisu. Czeka mnie zatem eksperymentowanie :)Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-69334039876234149552010-07-20T14:30:27.965+01:002010-07-20T14:30:27.965+01:00Tez zwrocilam uwage na te zeberka w GoodFood, a sk...Tez zwrocilam uwage na te zeberka w GoodFood, a skoro Ty je chwalisz to juz na pewno musze je wyprobowac!Magshttps://www.blogger.com/profile/16240134714198222988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-2960227063927870452010-07-20T09:54:37.685+01:002010-07-20T09:54:37.685+01:00A co mają się nie przypalić? Taka już ich uroda: n...A co mają się nie przypalić? Taka już ich uroda: niewielkie porcje mięsa na gnacie, poprzerastanego wiązadłami, trochę tłustego, w słodkiej marynacie. Przypalić się przypali, chyba, że Heston wymyśli jakieś ustrojstwo do żeberek, żeby się one dobrze zmaillardowały przy znikomym, lub żadnym zwęgleniu.Szalony Kucharzhttps://www.blogger.com/profile/09936665834414482002noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-15969083673535887552010-07-20T07:39:50.641+01:002010-07-20T07:39:50.641+01:00Karolino! Tym razem ja Cię wyściskam - za to zakoc...Karolino! Tym razem ja Cię wyściskam - za to zakochanie od pierwszego wejrzenia na Twoje żeberka;)<br />Całus wielki:)KUCHARNIA, Anna-Mariahttps://www.blogger.com/profile/17690217249124406683noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-56681619768890422622010-07-20T07:32:27.604+01:002010-07-20T07:32:27.604+01:00No ja za to żeberka bardzo lubię, chociaż też rzad...No ja za to żeberka bardzo lubię, chociaż też rzadko je robię, więc jak tylko zobaczyłam tytuł posta, to od razu musiałam tu zajrzeć :)<br />Przyznaję, że na słodko chyba nigdy zeberek nie robiłam. Osobiście lubię takie smaki, gorzej trochę z moim chłopem. Trudno go przekonać do mięsa na słodko, ale mimo wszystko będę próbować. Ale dopiero, gdy się zrobi trochę chłodniej. I wybiorę bardziej dorodne żeberka, a nie takie liche, jak u Ciebie ;))). Toż tam prawie w ogóle na nich mięsa nie ma ;))).<br />Przepis zapisuję.italia od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11414241322007811827noreply@blogger.com