tag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post2662330592134646183..comments2024-02-29T20:46:54.145+00:00Comments on Zmysły w kuchni - przepisy kulinarne, podróże, książki: Strach i trwoga...Karolinahttp://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-34036336975786797372010-06-28T16:39:46.313+01:002010-06-28T16:39:46.313+01:00Nie ma za co. :) Ja mojego musze molestowac o kosc...Nie ma za co. :) Ja mojego musze molestowac o kosci na ciemny wywar wolowy... ;)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-19340338262965841422010-06-28T15:57:22.175+01:002010-06-28T15:57:22.175+01:00Wielkie dzieki, bede molestowac rzeznika :)Wielkie dzieki, bede molestowac rzeznika :)Magshttps://www.blogger.com/profile/16240134714198222988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-19606159784739710662010-06-28T15:02:19.575+01:002010-06-28T15:02:19.575+01:00Mags, dziekuje. Ta czesc nazywa sie belly pork. :)...Mags, dziekuje. Ta czesc nazywa sie belly pork. :) Zwinieta - rolled belly pork, mozez poprosic rzeznika o zwinieta, po co sie meczyc w domu? ;) Pokaze tez kiedys pieczona na plaskom bez zwijania.Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-24972872345961202532010-06-28T14:28:37.155+01:002010-06-28T14:28:37.155+01:00Wyglada pysznie i pewnie takoz smakuje. Jak nazywa...Wyglada pysznie i pewnie takoz smakuje. Jak nazywa sie ta czesc swini po angielsku?Magshttps://www.blogger.com/profile/16240134714198222988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-88186506250203437702010-06-28T12:56:57.457+01:002010-06-28T12:56:57.457+01:00He, he, nic Ci sie nie miesza - komentowalas, ale ...He, he, nic Ci sie nie miesza - komentowalas, ale na FB. :) U nas wieprzowina stoi nizej w hierarchi niz wolowina, ale nie gardzimy. ;) Zapomnialas o winie. ;)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-16091355036442599712010-06-25T22:38:40.035+01:002010-06-25T22:38:40.035+01:00A teraz widze dopiero, ze sie nie dopisalam do kol...A teraz widze dopiero, ze sie nie dopisalam do kolejki po pyszna swinke. Juz mi sie wszystko miesza. Ja uwielbiam takie, w ogole bardzo lubie wieprzowine; u Paba Bazanta czasem kupujemy cos podobnego (natartego musztarda i obtoczone w jelitko)...do tego kluchy, a potem ser i czlowiek blogo trawi pyszne kalorie :)Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/15263002408158699780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-13106806865979245452010-06-24T21:44:40.552+01:002010-06-24T21:44:40.552+01:00Polko, dobrze, już dobrze. ;) Mnie nie wszystkie s...Polko, dobrze, już dobrze. ;) Mnie nie wszystkie smakują, ale takie droższe od rzeźnika są spoko. :) Moje ulubione to chyba te wieprzowe z jabłkiem. <br /><br />Spokojnej nocy!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-28533286542795932762010-06-23T22:50:19.115+01:002010-06-23T22:50:19.115+01:00Ja nie wiem co z czy można i w jakiej kolejności t...Ja nie wiem co z czy można i w jakiej kolejności to nie moja profesja :) Ani hobby :)<br />Dzisiaj w końcu udało mi się kupić i upiec dobrą kiełbasę! Miałaś rację, że one nie są takie złe :)Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-10438349079487020212010-06-23T14:51:55.067+01:002010-06-23T14:51:55.067+01:00Bardzo lubie boczek pieczony,porchette jeszcze bar...Bardzo lubie boczek pieczony,porchette jeszcze bardziej. Porchetta prezentuje sie podobnie jak Twoj boczus Carol. Ma troche inny smak.<br />Z jablkami mowisz.... hmmanthonyhttps://www.blogger.com/profile/03923006585163013635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-84796097816340057572010-06-22T23:12:04.728+01:002010-06-22T23:12:04.728+01:00Dziękuję bardzo za Wasze komentarze! :)
Polko, w...Dziękuję bardzo za Wasze komentarze! :) <br /><br />Polko, wiem, wiem. Ziemniaków niet po której to? A jak z boczkiem? I czy z ziemniakami można, czy nie? ;P<br /><br />Miss Coco, toż to środek nocy był. ;) Z Kupały wracałaś? ;) Porchetty nie jadłam, ale chciałabym. <br /><br />Asiejo, wie co dobre! ;)<br /><br />Izo, u mnie w rodzinie wuj jest mistrzem pieczonego boczku. :)<br /><br />Szalony, miłosne poręcze mnie rozwaliły! :D Powiedziałam lubemu, aby dziś się uczepił moich miłosnych poręczy i nie puszczał, ha, ha!<br /><br />Malwinno, pewnie, że nie jest zły. :)<br /><br />Patrycjo, a co powiesz na takie kawałek, żeby włoski nieco w podniebienie gilgotały? ;D (czasem się lubią nagle pojawić w trakcie pieczenia, ktoś świni nie zrobił porządnej depilacji)<br /><br />Aniu, dziękuję, że się odezwałaś, bo dzięki temu mam okazję oglądać Twoje ładne zdjęcia. :)<br /><br />Ewo, mam nadzieję, że drugi sposób z aromatycznymi przyprawami też Ci się spodoba, bo na pewno go kiedyś pokażę. :)<br /><br />Rafał, nie ma za co, jak świninę robię, to zawsze Ty mi się przypominasz. :) Majeranek jest cuudny do wieprzowiny i muszę się pochwalić, że w tym roku mam swój własny, świeży w donicy i nie zawaham się go użyć. ;)<br /><br />Spokojnej nocy moi drodzy, ja dla odmiany dziś pośpię głęboko i spokojnie. Raz, bo intensywnie ćwiczyłam i pływałam, dwa - znalazła się dziś poszukiwana od soboty kotka mojej Mamy. Kamień z serca. :) Dobranoc!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-90317593585968204322010-06-22T14:03:55.470+01:002010-06-22T14:03:55.470+01:00Wielkie dzięki za zaproszenie:0)
Pewnie, że może b...Wielkie dzięki za zaproszenie:0)<br />Pewnie, że może być! Ja tam pieczony boczek jadam zdecydowanie częściej niż dwa razy do roku, to i bym nie odmówił zaproszeniu. Boczuś ślicznej urody. A upiecz kiedyś zdecydowanie większą porcję i później na zimno plaster na kromce dobrego, świeżego chleba, chrzanem lekko maźnięty - mniam, mniam. I kieliszeczek czystej do tego. <br />Nie dalej jak w sobotę upiekłem taką sporą roladę boczkową sowicie przyprawioną majerankiem i czosnkiem. Przy tej okazji objawiłem żonie moją prywatną, heretycką wizję trójcy świętej. Oto ona - wieprzowina, czosnek, majeranek :0)<br />A taki mus muszę zrobić, nigdy jeszcze nie jadłem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-74145856758877164772010-06-22T10:29:54.680+01:002010-06-22T10:29:54.680+01:00To jest post w sam raz dla mnie. Lubię takie smaki...To jest post w sam raz dla mnie. Lubię takie smaki. Ja boczek robię w ziołach, dużej ilości różnych ziół i czosnku. Piękne zdjęcie Karolina. Pozdrawiam :)Ewa Smaczniutkie.plhttp://www.smaczniutkie.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-8913271277879201822010-06-22T09:43:42.757+01:002010-06-22T09:43:42.757+01:00Pięknie napisane, smakowicie przygotowane, profesj...Pięknie napisane, smakowicie przygotowane, profesjonalnie sfotografowane! Gratulacje:) Ps. Też lubię taki boczek! Pzdr AniadoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-31877175015491430502010-06-22T09:25:45.890+01:002010-06-22T09:25:45.890+01:00Pieczony boczek-nie odmowie, mniam!:)Pieczony boczek-nie odmowie, mniam!:)Patrycjahttps://www.blogger.com/profile/11578312116736981643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-34454119122014474142010-06-22T09:07:45.284+01:002010-06-22T09:07:45.284+01:00Jak mówi staropolskie przysłowie- Dobry boczek nie...Jak mówi staropolskie przysłowie- Dobry boczek nie jest zły;)Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-29204597630347086792010-06-22T09:03:15.920+01:002010-06-22T09:03:15.920+01:00Fear and loathing? Horror and terror? Shock and aw...Fear and loathing? Horror and terror? Shock and awe? Jak to będzie po angielsku, bo ja lubię takie pary. Cats&dogs, part&parcel, warts&all, Bonnie&Clyde...<br /><br />Do zdrowego rozsądku wszystkich niedożywionych przemawiam: tłuszcz jest w ludzkiej diecie niezbędny. Że smak i aromat nosi to rzecz oczywista. Poza tym wbrew temu, co widzimy na ulicach amerykańskich miast, ludzki organizm ma dość ograniczone możliwości wytwarzania tkanki tłuszczowej, więc musi pobierać ją w pokarmie. O szeregu witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (zwierzęcych na dodatek) nawet nie ma co pisać.<br /><br />Problem stwarza nadmiar i niedomiar. Nadmiar wsadu taniej, wysokoprzetworzonej żywności, oraz niedomiar ruchu. Siedzenie w samochodzie w kolejce do drive-thru, albo zamawianie przez telefon tejkałeja, bo już się nawet nie chce sprzed telewizora wstać i wrzucić gotową paczkę do mikrofali - to są recepty na otyłość, a nie samodzielnie, z pietyzmem i artyzmem wykonana pieczeń, z sosikiem japkowym na dodatek.<br /><br />Poza tym, odrobina sadełka jest nieodzowna, szczególnie dla kobiet. Dzięki temu zdolne są wytworzyć po swoich bokach miłosne poręcze, żeby facet mógł się uczepić. W przeciwnym wypadku odpadnie, a miłość uschnie. Na wiór.Szalony Kucharzhttps://www.blogger.com/profile/09936665834414482002noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-47828408607404308632010-06-22T07:51:18.106+01:002010-06-22T07:51:18.106+01:00moja mam robi podobny...uwielbiam taki boczek!!!!!...moja mam robi podobny...uwielbiam taki boczek!!!!! Jak patrze na Twoje zdjęcia to mogłabym je zjeść..;)Izaahttps://www.blogger.com/profile/16968131678141043474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-67661583426479627482010-06-22T07:25:46.079+01:002010-06-22T07:25:46.079+01:00mój Tata by się niesamowicie ucieszył z takiego :-...mój Tata by się niesamowicie ucieszył z takiego :-)asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-62446860919567188212010-06-22T05:52:44.495+01:002010-06-22T05:52:44.495+01:00Przypomina mi trochę porchettę, a z tym tłuszczyki...Przypomina mi trochę porchettę, a z tym tłuszczykiem to masz świętą rację. Pozdrawiam o wczesnym poranku ;)miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-25578660637173657852010-06-22T00:19:55.266+01:002010-06-22T00:19:55.266+01:00Nie to nie jest post dla mnie :)
O tej porze ;P
Pi...Nie to nie jest post dla mnie :)<br />O tej porze ;P<br />Pieczony boczek to jest TO.Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.com