tag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post5441678734586442839..comments2024-02-29T20:46:54.145+00:00Comments on Zmysły w kuchni - przepisy kulinarne, podróże, książki: O chutneyu, śliwkach, Hugh i zaufaniuKarolinahttp://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-51660364208260151082011-08-24T13:41:46.168+01:002011-08-24T13:41:46.168+01:00Turlaczku, dziekuje za zaproszenie. Nominowaly mni...Turlaczku, dziekuje za zaproszenie. Nominowaly mnie juz chyba z 3 osoby, ale ja dziekuje - nie wezme udzialu. :)<br /><br />Noblevo, z wlasnych sliwek - fiu, fiu! ;) <br /><br />Ilono, no to ladnie sie zlozylo. :) <br /><br />Pozdrowienia dla wszystkich!Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-49787567023117036672011-07-29T10:31:39.456+01:002011-07-29T10:31:39.456+01:00Dostałam ostatnio chatney z rabarbarem, jabłkami, ...Dostałam ostatnio chatney z rabarbarem, jabłkami, chilli, imbirem ... od mojej Cioci, okazało się że Twojego przepisu :), próbowanie dopiero we wrześniuIlonanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-39483260157306308452011-07-28T22:50:49.303+01:002011-07-28T22:50:49.303+01:00A może sobie w tym roku jakieś czatneje też trzasn...A może sobie w tym roku jakieś czatneje też trzasnę, śliwki sobie dojrzewają na drzewie, jest szansa.Ewahttps://www.blogger.com/profile/13984523945331433531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-10364175122839583852011-07-27T08:12:22.235+01:002011-07-27T08:12:22.235+01:00Kochana, ja też Cię nominowałam, zapraszam :)
http...Kochana, ja też Cię nominowałam, zapraszam :)<br />http://ciaocialo.blogspot.com/2011/07/smoooooth-dessert-i-mie-wyroznienie.htmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-62090369240435470452011-07-26T21:50:31.963+01:002011-07-26T21:50:31.963+01:00oj tam oj tam, napawno bedzie pyszny!
nominuję Twó...oj tam oj tam, napawno bedzie pyszny!<br />nominuję Twój blog w akcji "One Lovely Blog Award" - http://mojkulinarnypamietnik.blogspot.com/2011/07/moj-pierwszy-chleb-na-zakwasie.htmlBernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-41717511967896637512011-07-26T11:00:40.297+01:002011-07-26T11:00:40.297+01:00Kasienko, to daj znac czy Ci smakowal. :)
Kuchenn...Kasienko, to daj znac czy Ci smakowal. :)<br /><br />Kuchennefascynacje, mimo octowego smaku juz zapowiada sie smacznie, to fakt. <br /><br />Auroro, ja tez lubie jablka, ale moze powinnam polubic cos, co pomaga na skleroze? ;)<br /><br />Amber, ciesze sie, mam nadzieje, ze dasz znac, jak Ci smakowal. :)<br /><br />Krytyku Kulinarny, a kto powiedzial, ze nie na deser? Ja na deser jadam chutneye - z deska serow rzecz jasna. <br /><br />Maggie, lubie niektore kupne chutneye, ale domowy to jednak to! :) Jako ze serow jemy duzo, to i sporo chutneya schodzi, dobrze miec wlasne zapasy. :) No i zawsze to fajny prezent dla innych. <br /><br />Turlaczku, czemu sie balas tych dwoch innych Hugh? :D Ja tez ostatnio pozeram sporo sliwek, wyjatkowo mi smakuja tego lata. <br /><br />Kazia i Roman, a mi sie przypomnialo, jak znajomy wprowadzil sie do domu, w ktorym poprzednia lokatorka zostawila sloiki z domowje roboty marmolada angielska, z grubokrojona skorka pomaranczy. Otworzyl i powiedzial, ze zepsute i jesc sie nie da. Sprawdzilam - wszystko bylo OK. A on, ze zepsute, bo gorzkie. :D <br /><br />Aga, mam taka nadzieje! :)<br /><br />Babciu Gramolko, dziekuje za zaproszenie, ale juz kiedys skorzystalam z podobnego zaproszenia i pisalam o sobie. Tak wiec nie skorzystam, inna sprawa, ze mnie lancuszki nie kreca... Zrobilam to raz i mi starczy. <br /><br />Mayu, zazdroszcze wegierek, tesknie za domowymi powidlami. Oryginalny przepis w linku podswietlonym na czerwono - the Guardian. A, ze Hugh lubisz, to wiem, ksiazka jego autorstwa pieczolowicie sie dla ciebie opiekuje, ha, ha! W piatek jego kolejny przepis, zajrzyj prosze! Usciski!<br /><br />Zaytoon, cos w tym musi byc. ;) Na razie nie widze siebie piszacej o starym playboyu na blogu kulinarnym, ha, ha! <br /><br />Bareya, zajrzyj prosze do linka podswietlonego na czerwono - the Guardian, tam dokladne proporcje wg Hugh. Pewnie, ze lepiej z owocami i naturalnymi pektynami, no, ale skleroza nie boli, nie? A ja do sklepu mam za daleko, zeby jechac po jedna rzec z- moja ekologiczna dusza by cierpiala. ;) Moje pektyny to Certo, ktore sie mienia byc calkowicie naturalnymi. Tu wiecej info: http://www.certo.co.uk/FAQ.htm. <br /><br />Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i dziekuje za komentarze! :)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-40190579544920794822011-07-25T19:43:21.113+01:002011-07-25T19:43:21.113+01:00Bardzo mi się podoba ten przepis.
Śliwki, cebula,...Bardzo mi się podoba ten przepis. <br />Śliwki, cebula, imbir...<br />Ale z tymi pektynami w płynie to...?<br />Podaj ile jabłek, czy czego tam trzeba do tego przepisu.<br />pozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14524593172363062341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-86651856750532331992011-07-25T19:38:04.357+01:002011-07-25T19:38:04.357+01:00Ciekawe dlaczego najpierw pomyślałam o Hugh Hefner...Ciekawe dlaczego najpierw pomyślałam o Hugh Hefnerze... Hmm... Niepokojące!<br /><br />A chutney, jesli chodzi o kolor, podoba mi się ogromnie. Teraz tylko ciekawe, czy smak jest równie cudny... ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-19639170480949159802011-07-25T16:41:22.685+01:002011-07-25T16:41:22.685+01:00a ty mi lepiej podaj ile tych jablek na pektyny po...a ty mi lepiej podaj ile tych jablek na pektyny powinnam miec, bo wlasnie pojawilyy sie na targu dojrzale zwetschen, czyli staroswieckie wegierki. A przepisy Hugh bardzo lubie, co z reszta wiesz, gdyz pisalam o tym przy innej okazji :-D Pozdrawiammayahttps://www.blogger.com/profile/06000046859589462771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-89677950351602475932011-07-25T16:20:40.772+01:002011-07-25T16:20:40.772+01:00Witam. Nominuję Twój bloog w akcjii ,, One Lovely ...Witam. Nominuję Twój bloog w akcjii ,, One Lovely Blog Award " http://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/07/ancuszek-wyroznien-i-nominacji.html .Pozdrawiam ( zerknij co trzeba zrobić dalej )Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06046221562094184055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-43632799267934377542011-07-25T14:58:10.348+01:002011-07-25T14:58:10.348+01:00mysle, ze bedzie super smakowal:)mysle, ze bedzie super smakowal:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-80062411500740132742011-07-25T13:12:53.126+01:002011-07-25T13:12:53.126+01:00Tak mi się przypomniało, jak zrobiliśmy pierwszy c...Tak mi się przypomniało, jak zrobiliśmy pierwszy chutney:) Spróbowaliśmy od razu taki z gara, i się rozczarowaliśmy. Nikt nam nie powiedział, że chutney dobry po kilku miesiącach, więc te słoiki tak stały, aż wzięliśmy kiedyś na grilla do znajomych i zrobiły furorę, i muszę przyznać, że smak był zniewalający. Były to chutney gruszkowy i agrestowy. Śliwkowego nie znałam, ale jak polecasz to zrobimy:)kazia i romanhttps://www.blogger.com/profile/12532345532900984997noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-13485870496002827112011-07-25T10:33:16.939+01:002011-07-25T10:33:16.939+01:00Już się bałam, że to Hugh Hefner albo Hugh Grant ;...Już się bałam, że to Hugh Hefner albo Hugh Grant ;). Ostatnio takie śliwki pożeram na kilogramy, więc chutney też by mi smakował. Na pewno.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-50646807111256577752011-07-25T10:16:59.773+01:002011-07-25T10:16:59.773+01:00A wiesz, ze ja jeszcze nigdy nie robilam chutneya?...A wiesz, ze ja jeszcze nigdy nie robilam chutneya? Borough Market niedaleko, wiec bezczelnie kupuje, ale moze kiedys sie skusze... Zawsze wydawalo mi sie, ze domowe przetwory to wyzsza szkola jazdy, ale chyba nie taki diabel straszny.Maggiehttps://www.blogger.com/profile/01200693731532481325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-90933429212488648042011-07-25T09:51:04.886+01:002011-07-25T09:51:04.886+01:00Chutney to w ogóle arcyciekawa propozycja, bo z ow...Chutney to w ogóle arcyciekawa propozycja, bo z owoców a nie na deser, choć w Polsce prawie wcale nieznana. Dobry pomysł z chutneyem ze śliwek, ja bym na pewno spróbował i to z nadzieją, że może z tego być coś dobrego.Krytyk Kulinarnyhttp://www.krytykkulinarny.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-16287173524665889502011-07-25T09:44:06.055+01:002011-07-25T09:44:06.055+01:00Karolino,bez jabłek na pewno smakuje też świetnie....Karolino,bez jabłek na pewno smakuje też świetnie.<br />Na pewno wypróbuję.<br />Pozdrowienia.Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-53404403156835686512011-07-25T09:33:50.818+01:002011-07-25T09:33:50.818+01:00A już drżałam, że to będzie przepis ala Hugh Grant...A już drżałam, że to będzie przepis ala Hugh Grant... ;-P Ja tam uwielbiam jabłuszka, ale ufam Ci, że i bez nich jest palce lizać :DAurorahttps://www.blogger.com/profile/10488107011325447471noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-29092495455814263862011-07-25T09:28:59.717+01:002011-07-25T09:28:59.717+01:00Zapowiada się pysznie :)Zapowiada się pysznie :)kuchennefascynacjehttp://www.kuchennefascynacje.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-25171810237643101962011-07-25T09:23:56.620+01:002011-07-25T09:23:56.620+01:00Taki chutney śliwkowy musi być pyszny! Z chęcią sp...Taki chutney śliwkowy musi być pyszny! Z chęcią spróbuje! <br />Pozdrawiam!!Kasieńkahttps://www.blogger.com/profile/03116115919426004126noreply@blogger.com