tag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post4636092781025066730..comments2024-02-29T20:46:54.145+00:00Comments on Zmysły w kuchni - przepisy kulinarne, podróże, książki: Polacy nie gęsi…Karolinahttp://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-29488309254791350332010-10-04T22:48:51.565+01:002010-10-04T22:48:51.565+01:00Dziękuję serdecznie za odwiedziny i komentarze i p...Dziękuję serdecznie za odwiedziny i komentarze i pozwolę sobie odpowiedzieć zbiorowo. <br /><br />Kiedyś nie przepadałam za dynią, ale od paru lat z nią eksperymentuję i bardzo ją polubiłam. Szczególnie tę piżmową, bo pachnie melonowo, jest dość zwarta, nadaje się idealnie do pieczenia. Z chęcią sięgnę więc po inne, nieznane gatunki (nie miałam jeszcze okazji jeść np. hokkaido)<br /><br />Bardzo lubię różne rodzaje ryżu, ale u mnie też kasze są na pierwszym miejscu, tyle, że nie pasują do wszystkich dań. Jak widać namiastka risotto jest rewelacyjna, lubię też z gryczanej, lub orkiszu. Z jaglanej, to nie mam pojęcia jakby to nazwać. :D<br /><br />Do tego typu dań nie przepadam za mięsem, ale boczek, szczególnie wędzony pasuje idealnie. :)<br /><br />U mnie są świeże grzyby, ale ja się nie znam niestety. :( Co roku obiecuje sobie, że nauczę się odróżniać jadane od niejadalnych/trujących i jakoś jeszcze tego nie zrealizowałam. Nawet pokazywałam zdjęcia grzybów na forum, ale polecono mi ich nie jeść, za duże ryzyko, że jednak niejadalne. :/Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-43037175398594306412010-10-02T09:13:17.637+01:002010-10-02T09:13:17.637+01:00Masz racje Karolino, i mnie dodatek mascarpone do ...Masz racje Karolino, i mnie dodatek mascarpone do tego dania lekko zdziwil, no ale de gustibus ;) Choc w Twojej wersji o wiele bardziej mi sie podoba :)<br />Dynie i umnie juz sie panosza od jakiegos czasu, a wczorajsze zakupy na farmie powiekszyly ich ilosc do... ponad 50 sztuk (kazda innego gatunku). Szkoda, ze mieszkanie nie jest rozciagliwe ;)<br /><br />Pozdrawiam!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-40216299472816680442010-09-30T19:12:35.657+01:002010-09-30T19:12:35.657+01:00kaszotto rzadzi ! musze w koncu sprobowac w ten we...kaszotto rzadzi ! musze w koncu sprobowac w ten weekend - przy czym skorzystam z koncowki sezonu na grzyby(strasznie sie oziebilo, jesli nadejda przymrozki, to po grzybach ), posilkujac sie twoim przepisem na sama baze :)))Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/15263002408158699780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-1877759705796101462010-09-30T17:36:58.442+01:002010-09-30T17:36:58.442+01:00swietny przepis Karolino!! gwarancja wspanialego s...swietny przepis Karolino!! gwarancja wspanialego smaku!!!<br />Pozdrawiam :)Gosiahttps://www.blogger.com/profile/11080169821871219831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-46576151412017174032010-09-30T15:59:13.868+01:002010-09-30T15:59:13.868+01:00uwielbiam pieczoną dynięuwielbiam pieczoną dyniędorota20whttp://smakuje.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-29639219368589285802010-09-30T10:43:48.451+01:002010-09-30T10:43:48.451+01:00Wspaniały przepis! Nie ma w Yorkshire świeżych grz...Wspaniały przepis! Nie ma w Yorkshire świeżych grzybów? U nas w tym roku znowu urodzaj, olbrzymie prawdziwki, podgrzybki, koźlaki - ususzyliśmy kilka kilogramów. Słyszałam w TV, że w Walii też.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06174641202546306052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-32271592632853891992010-09-30T09:20:19.496+01:002010-09-30T09:20:19.496+01:00Pęczak dobry jest i zdrowy. Najczęściej jadam w po...Pęczak dobry jest i zdrowy. Najczęściej jadam w postaci krupniku, ale to Twoje musi dobre. <br />A jakby boczkiem trochę okrasić, albo małe klopsiki, np. z białej kiełbasy dołożyć, albo frankfurterek kilka? Jednak z kaszą mięcho mi się kojarzy :0)<br />Rafał.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-61501772085690637392010-09-29T23:32:14.220+01:002010-09-29T23:32:14.220+01:00Świetny przepis!
Idealnie pasuje do obecnego zapa...Świetny przepis!<br /><br />Idealnie pasuje do obecnego zapasu moich szafek i lodówki! :D Dzięki!Nicolehttps://www.blogger.com/profile/02991437194397277735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-8975021053045027122010-09-29T21:50:45.683+01:002010-09-29T21:50:45.683+01:00A ja sobie kaszotto robię na piwie, niezłe jest. P...A ja sobie kaszotto robię na piwie, niezłe jest. Podobają mi się Twoje dodatki :)Ewahttps://www.blogger.com/profile/13984523945331433531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-57898745209751630662010-09-29T17:33:15.629+01:002010-09-29T17:33:15.629+01:00hihi, kaszotto! świetna nazwa i jakie fajne składn...hihi, kaszotto! świetna nazwa i jakie fajne składniki :D<br />@ thiessa, mnie przyszło do głowy 'jaglotto' na przykład :DArvénhttps://www.blogger.com/profile/11849785369507033630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-43566342040432803452010-09-29T16:32:36.598+01:002010-09-29T16:32:36.598+01:00Kurcze to jak nazwac cos takiego co ostatnio zrobi...Kurcze to jak nazwac cos takiego co ostatnio zrobilam z kaszy jaglanej?thiessahttp://sfinjak.wroclaw.pl/eggblognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-69652984773018758162010-09-29T15:19:51.195+01:002010-09-29T15:19:51.195+01:00Rewelacja! Uwielbiam pęczak, muszę spróbować i w t...Rewelacja! Uwielbiam pęczak, muszę spróbować i w tej wersji!! Kradnę przepis, a co:))spencerhttps://www.blogger.com/profile/17888659273641962523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-27459451858000175982010-09-29T14:40:50.243+01:002010-09-29T14:40:50.243+01:00haha! a u mnie dla odmiany dzis risotto ;-)haha! a u mnie dla odmiany dzis risotto ;-)cudawiankihttps://www.blogger.com/profile/13405885840994574446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-32294163372571211392010-09-29T14:39:10.890+01:002010-09-29T14:39:10.890+01:00"Pęczotto" i "kaszotto" brzmią..."Pęczotto" i "kaszotto" brzmią po prostu rewelacyjnie, Karolino! Naprawdę świetnie. Z resztą - samo danie zapowiada się doskonale. Przyznam po cichutku, że ja, to jednak wolę po słowiańsku; kaszę, niż ryż.<br /><br />Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-11414937034811162522010-09-29T11:39:06.234+01:002010-09-29T11:39:06.234+01:00o tak, takie połączenie gwarantuje sukces :)o tak, takie połączenie gwarantuje sukces :)Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-86455460064024903512010-09-29T10:56:33.571+01:002010-09-29T10:56:33.571+01:00I to jest to! szukam właśnie inspiracji na jakiś o...I to jest to! szukam właśnie inspiracji na jakiś obiad BEZ RYŻU. Genialny przepis, dziękuję!<br /><br />PozdrawiamUsagihttp://wkuchni.usagi.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-67250652919818241402010-09-29T08:09:18.536+01:002010-09-29T08:09:18.536+01:00Chyba dam dyni jeszcze jedną szansę i zrobię z nią...Chyba dam dyni jeszcze jedną szansę i zrobię z nią risotto. Może w tym wydaniu mi zasmakuje...italia od kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11414241322007811827noreply@blogger.com