tag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post7909031359427021333..comments2024-02-29T20:46:54.145+00:00Comments on Zmysły w kuchni - przepisy kulinarne, podróże, książki: Światowy Dzień Chleba - FougasseKarolinahttp://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-81011535965485287512011-10-20T13:25:09.221+01:002011-10-20T13:25:09.221+01:00Ptasiu, sprobuj jednak z mniej mokrym nadzieniem, ...Ptasiu, sprobuj jednak z mniej mokrym nadzieniem, bo rozumuem, ze te farfocle, to mokre raczej byly? No i wiem, ze bywaly na forum mniej ortodoksyjne fougasse, ale jednak przepisy, ktore widze w ksiazkach, nie maja nadzienia, a dodatki do ciasta. :)<br /><br />Agnieszko, daj znac prosze, czy Ci smakowal. :)<br /><br />Kuchennefascynacje, :)<br /><br />Kocie, rzeczywiscie, najpierw forma urzeka, ale smak tez rewelacyjny. :)<br /><br />Turlaczku, ja prawie przegapilam. ;)<br /><br />Mags, Kicius sprawuje sie bardzo dobrze. Uzywam raz, dwa razy w tygodniu, glownie do wyrabiania ciast chlebowych i to takich ciezkich, zytnich, albo mieszanych. W sumie to nie wiem, co moglabym napisac jeszcze, stad recenzji raczej nie bedzie, ale jak masz pytania, to chetnie odpowiem. :) Robot chodzi troche glosno, ale mozna przywyknac, za tak duzy i sprawny silnik mozna ten halas nawet polubic. :) Ubijalam nim tez bialka na beze, robilam biszkopt - wszystko bylo super. :) Najfajniejsze to jest to, ze ma sie wolne rece. :) Kenwood Chef podobno jest swietny, ufam, ze Heston Blumenthal nie promowalby lipnego robota, ale... Ja po prostu uwielbiam old schoolowa stylistyke KA i dlatego Kenwooda nie bralam za bardzo pod uwage. <br /><br />Asiu, na sucho go jedlismy. :) Ma tyle oliwy w srodku, ze nic mu nie trzeba. No i cebulka i bekon powoduja, ze chcleb nie jest suchy i nie dusi, jak ja to mowie. ;)<br /><br />Kabamaiga, ja tez pieke caly czas, ale mam moze dwa ulubione bochenki i tylko od swieta kombinuje ostatnio z nowymi, stad WBD byl milym pretekstem do upieczenia tego. :) <br /><br />Aga-aa, wlasnie to jest najlepsze w tym chlebie, ze nie tylko fajnie wyglada, ale jest pyszny. :)<br /><br />Dziekuje Wam slicznie za komentarze i klaniam sie! :)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-79573777987808670732011-10-19T19:08:11.120+01:002011-10-19T19:08:11.120+01:00piękne liście, na pewno bardzo smacznepiękne liście, na pewno bardzo smaczneAgata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-88558615549378851782011-10-19T15:21:24.884+01:002011-10-19T15:21:24.884+01:00Cudowny. Ja w tym roku nie dałam rady z dniem chl...Cudowny. Ja w tym roku nie dałam rady z dniem chleba. To znaczy piec, piekłam, bo piekę cały czas, ale nie publikowałam.kabamaigahttps://www.blogger.com/profile/12182870525856393332noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-27727955990248271682011-10-18T12:29:51.103+01:002011-10-18T12:29:51.103+01:00Ach... ta chrupiąca skórka... już czuję ten zapach...Ach... ta chrupiąca skórka... już czuję ten zapach i smak. Taka jeszcze ciepła przylepka z masełkiem...ach... ;-)Asiahttp://lavanna.2k4.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-58269880317733842522011-10-18T11:49:32.753+01:002011-10-18T11:49:32.753+01:00Tak przy okazji wyrabiania ciasta mi sie nasunelo:...Tak przy okazji wyrabiania ciasta mi sie nasunelo: moze zamiescisz jakas notka o tym, jak sie Twoj Kitchen Aid sprawuje? Chyba nie bylo takowej, czy przegapilam? Wlasnie sie zastanawiam nad zakupem i jestem na rozdrozu (KA versus Kenwood Chef). Chlebek piekny! Pozdrowienia.Magshttps://www.blogger.com/profile/16240134714198222988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-46014743581729194722011-10-17T07:57:57.113+01:002011-10-17T07:57:57.113+01:00A ja znów przegapiłam ten dzień, więc tym łakomiej...A ja znów przegapiłam ten dzień, więc tym łakomiej przyglądam się Twojemu wypiekowi :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-47581930267426413972011-10-16T16:47:40.811+01:002011-10-16T16:47:40.811+01:00Bardzo apetyczne, a i forma liści bardzo...kusząca...Bardzo apetyczne, a i forma liści bardzo...kusząca :)kot&malenstwohttps://www.blogger.com/profile/15290360485379342177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-14187855903836647922011-10-16T12:38:08.303+01:002011-10-16T12:38:08.303+01:00Znakomity :)Znakomity :)kuchennefascynacjehttp://www.kuchennefascynacje.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-87141598054918129702011-10-16T11:08:40.955+01:002011-10-16T11:08:40.955+01:00wygląda super - i zapisuję do zrobieniawygląda super - i zapisuję do zrobieniaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10762064788759405487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2253877978243152561.post-9024134594325665922011-10-16T10:18:50.175+01:002011-10-16T10:18:50.175+01:00Mmmm... Mmmm :) Taki treściwy komentarz, o :) Foug...Mmmm... Mmmm :) Taki treściwy komentarz, o :) Fougasse jadłam i robiłam raz - w ramach utylizacji farfocli z barszczu napełniłam nimi ciasto i hm, to był do końca dobry pomysł. Chyba muszę spróbować z nadzieniem bardziej ortodoksyjnym ;)ptasiahttps://www.blogger.com/profile/00666019708324008621noreply@blogger.com