5 lutego 2016
Szybkie wprowadzenie do zielonych koktaji (oraz 5 prostych przepisów)
›
Jak Wam minął styczeń? U mnie był on bardzo kolorowy. Wzięłam udział w trzydziestodniowym wyzwaniu. Podjęłam się picia jednego zi...
3 komentarze:
24 stycznia 2016
Pożywny wege lunch - sałatka ze szpinaku, sera halloumi i batatów
›
To na dziś szybka propozycja na lunch, czy lekki obiad/kolację, mieliśmy to dosłownie wczoraj, a że dar boży padł na twarz bardzo wcześn...
4 komentarze:
7 listopada 2015
Ragu z jelenia. I o dzieleniu się. A także o blogu (trochę emocjonalnie).
›
Stała się rzecz niesłychana. Czytacie to, więc udało mi się ukończyć ten wpis. Udało mi się ugotować coś niecodziennego, przygotować rekw...
2 komentarze:
25 maja 2015
Rzecz o angielskim śniadaniu. Czyli jak nie narzekać na tutejszą kuchnię.
›
Ach, jaka jestem zmęczona! Ogólnie, gdyż nie śpię od piętnastu miesięcy, ale także marudzeniem tutejszej Polonii i narzekaniami na tę str...
7 komentarzy:
28 lutego 2015
Porada. Co zrobić z tłuszczem spod pieczenia mięsa?
›
Jeśli pieczecie wieprzowinę, kaczkę, gęsinę, nawet kurczaka - generalnie mówiąc - tłuste kawałki mięsa, to w brytfance zawsze zostaje ...
3 komentarze:
24 lutego 2015
Pieczyste niedzielne. Łopatka wieprzowa. Na budżecie z Jamiem.
›
Wypróbowałam kolejną propozycję z książki "Save with Jamie" , o której pisałam Wam kilka słów w tym wpisie . Przygotowałam to w...
2 komentarze:
2 lutego 2015
Co z tym blogiem?
›
Kochani, Wielkimi krokami zbliża się piąta rocznica bloga. Co się dzieje z nim - każdy widzi. Od dziesięciu miesięcy nie śpię po nocach,...
9 komentarzy:
27 stycznia 2015
Kuskus, tęczowa sałatka i kotleciki z fety
›
Kolejna propozycja z książki Jamiego O. o gotowaniu na niskim budżecie. Pierwszy przepis w książce, pierwszy, który zobaczyłam i od razu ...
5 komentarzy:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer