Jeśli upiekliście swoją szynkę (przepis podawałam kilka dni temu), to może będziecie mieli ochotę wypróbować ją na ciepło w stylu brytyjskich dań z pubu? Ham (albo gammon), egg & chips to klasyka. U nas w domu była szynka świeżo upieczona i jeszcze ciepła, ale można podawać ją odsmażoną, z reguły w dość grubych plastrach. Do tego domowe frytki i jajko sadzone i można poczuć się jak w typowym brytyjskim pubie.
Oooooj mniam. Ale wiesz co, to zdjecie krzyczy jedno: chowac sie, idzie cholesteroooooooool :D
OdpowiedzUsuńA pardon - ja mam ksiazkowy. :D
UsuńJak bogato, mi starczyłaby taka porcja na cały dzień ;) dobra... pół dnia ;)
OdpowiedzUsuńZima w Polnocnym Yorkshire to jest absolutne minimum. ;)
UsuńTaki posiłek to podobnie jak typowe angielskie śniadanie, prawdziwa bomba kaloryczna, ale czasami lubię zjeść taki zestaw - szczególnie w podróży, gdy wiem, że uda mi się w ciągu dnia spalić taki posiłek ;)
OdpowiedzUsuńTaki posiłek to podobnie jak typowe angielskie śniadanie, prawdziwa bomba kaloryczna, ale czasami lubię zjeść taki zestaw - szczególnie w podróży, gdy wiem, że uda mi się w ciągu dnia spalić taki posiłek ;)
OdpowiedzUsuń