3 grudnia 2013

Szynka na ciepło. Jak zaserwować?




Jeśli upiekliście swoją szynkę (przepis podawałam kilka dni temu), to może będziecie mieli ochotę wypróbować ją na ciepło w stylu brytyjskich dań z pubu? Ham (albo gammon), egg & chips to klasyka. U nas w domu była szynka świeżo upieczona i jeszcze ciepła, ale można podawać ją odsmażoną, z reguły w dość grubych plastrach. Do tego domowe frytki i jajko sadzone i można poczuć się jak w typowym brytyjskim pubie.

6 komentarzy:

  1. Oooooj mniam. Ale wiesz co, to zdjecie krzyczy jedno: chowac sie, idzie cholesteroooooooool :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak bogato, mi starczyłaby taka porcja na cały dzień ;) dobra... pół dnia ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zima w Polnocnym Yorkshire to jest absolutne minimum. ;)

      Usuń
  3. Taki posiłek to podobnie jak typowe angielskie śniadanie, prawdziwa bomba kaloryczna, ale czasami lubię zjeść taki zestaw - szczególnie w podróży, gdy wiem, że uda mi się w ciągu dnia spalić taki posiłek ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki posiłek to podobnie jak typowe angielskie śniadanie, prawdziwa bomba kaloryczna, ale czasami lubię zjeść taki zestaw - szczególnie w podróży, gdy wiem, że uda mi się w ciągu dnia spalić taki posiłek ;)

    OdpowiedzUsuń

Wściubisz nochal? Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz po sobie ślad. Zapraszam i pozdrawiam! :)