6 grudnia 2013

Śledzie z jabłkiem. Wersja light, na lżejsze święta.




Śledzia w śmietanie każdy zna. Jak wygląda i smakuje każdy wie. Ale nie każdy może, albo chce sobie pozwolić na tłustą śmietanę, a smaki za nim chodzą. A może po prostu wśród bogactwa dań świątecznych czy noworocznych zechce się Wam zjeść nieco lżejszą wersję tego klasycznego dania. 

Przepis znajdziecie w najnowszym wydaniu miesięcznika "Libertas", w którym (nieśmiało przypominam) co miesiąc możecie znaleźć moje przepisy kulinarne (z reguły inne niż te na blogu), ale także inne teksty - zapraszam serdecznie i pozdrawiam! 
 

4 komentarze:

  1. Kiedyś się zajadałam śledziami, a teraz musi być wielkie święto, abym je zjadła. Chociaż wyglądają pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. idę polować na śledzie :) Resztę składników mam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mogłabym jeść takie śledziki na okrągło :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo apetycznie, aż chce się jeść :)

    OdpowiedzUsuń

Wściubisz nochal? Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz po sobie ślad. Zapraszam i pozdrawiam! :)