To jedna z nich, w przyszłości będzie więcej.
Kanapkę z bekonem i awokado znałam, ale Hugh przyszedł z pomysłem dodania do tego cheddara i majonezu. Majonez odrzuciłam, dałam jednak mocno dojrzały (vintage) cheddar. No i domowy chleb, ten który Wam pokazywałam, ale tym razem z mieszanki mąk pszennych: białej i razowej (na zakwasie żytnim).
2 kromki lekko przypieczonego chleba
½ awokado, miąższ pocięty na plastry lub zmiażdżony widelcem
2 plastry bekonu (użyłam back bacon, niewędzony), upieczone w piekarniku (mogą być usmażone)
2 plastry dojrzałego cheddara
Chyba nie muszę pisać jak złożyć do kupy? ;)
Miłej niedzieli!
Twoje ulubione, a ja nigdy takich nie jadłam. Trzeba będzie kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że zaskoczę kanapką jeszcze nie raz. ;)
UsuńJak dla mnie rewela! Ja kanapkę z awokado solę solą czosnkową, a chleb smaruję bogato masłem. Tę Twoją zapamiętam :)
OdpowiedzUsuńJa do awokado na kanapce nigdy nie daję masła. :D Zęby by mi się ślizgały. ;)
UsuńWspaniała! :)))
OdpowiedzUsuńKoniecznie napisz, jak złożyć do kupy, bo ja nie wiem, gdzie to avocado położyć :). A tak na serio, też takiego nie jadłam... Avocado u mnie nigdy nie dożywa niczego innego, poza rozgnieceniem z solą i limonką przed pożarciem. Choć nie, lubię połączenie takiej paćki i śledzia, co ma coś wspólnego z bekonem. Ten cheddar tylko nie jestem pewna, czy mi tu pasuje.
OdpowiedzUsuńI ja byłam sceptycznie nastawiona do cheddara w tym zestawie, ale w końcu spróbowałam i naprawdę pasuje. Ale musi być dość wyrazisty. :)
UsuńPtasia, avokado ze śledziem? tego jeszcze nie grali - muszę przetestować, bo brzmi intrygująco! :)
OdpowiedzUsuńJa też pierwszy raz słyszę o takim połączeniu, ale awokado potrzebuje słonych lub kwaśnych dodatków, więc czemu nie śledzia? :D
Usuńyummy yummy :))))
OdpowiedzUsuń:)
UsuńO tak, pycha:-)
OdpowiedzUsuńfantastyczny przepis! zapraszam też do mojego konkursu: http://nietylkopasta.pl/konkurs-kulinarny-ze-spizarni-na-stol-2/
OdpowiedzUsuńJa awokado pożeram tylko w formie "masła" rozgniecione z czosnkiem i limonką. Ale gdy patrzę na Twoją kanapkę, to sądzę, że poszłabym na takie zastosowanie ;)
OdpowiedzUsuńA to tak ja też pożeram co najmniej raz w tygodniu, bo uwielbiam. :)
UsuńDobry chlebek, boczek, cheddar - same pyszności. Tylko jak to awokado smakuje? :0)
OdpowiedzUsuńSerwus! Rafał z tej strony.
Awokado nie smakuje niczym konkretnym, za to fajnie tłuste jest i bardzo kremowe, stąd pasuje bardzo do tej kanapki. :) Serwus! :)
UsuńA to może być dobre, nawet całkiem.
OdpowiedzUsuńCałkiem całkiem! :)
Usuń