Boćwina, burak liściowy, mangold, kapusta rzymska, burak szpinakowy - pod takimi nazwami możecie znać to warzywo. Znacie? Lubicie?
Liście na zdjęciu pochodzą z mojego ogródka. Zerwałam boćwinę, a piętnaście minut później wylądowała w zupie. Jeśli macie ochotę na ciekawą zupę z wykorzystaniem tego zdrowego i smacznego warzywa, które na dodatek jest piękne, to zajrzyjcie tu jutro. Pamiętajcie, że nie ustępuje swoimi właściwościami odżywczymi szpinakowi i jedzcie boćwinę na zdrowie.
Takie żółte? Jak żyję jeszcze nie widziałam :)
OdpowiedzUsuńW UK widziałam chyba w 5 kolorach. Mi wyrosły tylko 3. :)
UsuńBardzo lubię :-)
OdpowiedzUsuńTo super. :)
UsuńKapusta rzymska, a co to takiego?
OdpowiedzUsuńChyba SAŁATA RZYMSKA nie mająca nic wspólnego z burakiem
Pozdrawiam,
Czarek
Kapusta rzymska z grupy kultywarów buraka zwyczajnego. Sałata rzymska też jest, ale to inne warzywo. Warto sprawdzić zanim się skrytykuje wielkimi literami.
UsuńTakiej małej jeszcze nie jadłam, kurczę ładnie to wygląda!
OdpowiedzUsuńJet tak piękna, że żal jeść. ;) Młode listki są super, nie wiem, czy zdążą mi urosnąć, tak mi smakują (są delikatne).
UsuńMłode listki najlepsze, ale dużymi też nie gardzę. Łodygi trochę przypominają szparagi imho.
OdpowiedzUsuń