1 kwietnia 2013

Wegańska pasta/dip z soczewicy i słodkiego ziemniaka



Ja jeszcze jestem w Polsce, choć już na walizkach, a Was zapraszam do nowego
Znajdziecie w nim przepis na pastę/dip, idealną do pieczywa, czy maczania warzyw. 
Wegańską, smaczną, zdrową. 

Zapraszam, życzę miłej lektury i przyjemnego poniedziałku!


9 komentarzy:

  1. Śliczne foto, a pasta s soczewicą należy do moich ulubionych :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie pasty, kolor ma przepiękny:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam Cię za to, że po tym jak zaserwujesz sobie kawał polędwicy uraczysz się też wegańską pastą! Wszystko na swoim miejscu, proszę o więcej jarskich przepisów i ściskam z zaśniezonej Polski <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ajlowjutu. ;)

      Uwielbiam weganskie potrawy, a pasty w szczegolnosci. Bedzie wiecej, obiecuje.

      Usciski sle i mam nadzieje, ze po sniegu nie ma sladu. :)

      Usuń
  4. Fotografie na Twoim blogu są przepiękne! Uwielbiam tu zaglądać :)

    Ściskam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń
  5. Pasta właśnie stygnie :) Polecam ją z czystym sumieniem - jest to bardzo ciekawe połączenie stonowanej słodkości pieczonego batata (świetny jest!), ostrości chilli (oczywiście dodałam więcej), smaku soczewicy i przypraw :)

    Polecam podkreślić smak pasty solą - wydobędzie to i ostrość i słodkość :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, pieknie! Dziekuje, ze dalas mi znac i ciesze sie, ze pasta Ci smakuje. :)

      Usuń

Wściubisz nochal? Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz po sobie ślad. Zapraszam i pozdrawiam! :)